В'єтнамська кава Арабіка-Робуста 0.5кг

  • Модель:1603
  • Наявність:На складі
* Тип упаковки:

274 грн.

MIX ROBUSTA85% + ARABICA15% Упаковка 0,5кг і 1кг
Арабіка

Кава арабіка відбувається з високогірних районів Ефіопії. Кофейні ягоди, вирощені на високогір'ях, мають більшу кількість м'якоті, вони багатіють цукровими та іншими органічними з'єднаннями. Середньодорічне кількість осадків, необхідне для вирощування арабіків, - 1500 - 2000мм / год. Арабіка растет і плодоносит краще, в умовах зміни сухого та дощового сезонів. На її долю сьогодні приходиться близько двох третин обсягу виробництва кофе в світі.
Робуста

Кава робуста отримала розподіл з початку XX століття, після опустошительного знищення планів арабіки хвороби, що називається Листова ржавчина. В 1900 р робуста була вперше привезена на Яву з Конго і в даний час стала важливою господарською культурою для багатьох тропічних країн. Робуста стійкий до хвороб і більше урожайна ніж арабіка (до 3,5т / га).


Плантації робусти розташовані головним чином на нижніх частях схилів, де не виживає більш приємна арабіка. Робусте потребує теплий, влаштований клімат, вона добре росте на нижніх схилах і в долинах при середньодорічній температурі 22-26 градусів С і хорошої вологості. Дерево погибает при температурі нижче +10 градусів С. Робусту ростуть в основному в Азії та Африці, а, наприклад, в Колумбії та Коста-Рике її вирощування заборонено законом.
Арабіка і робуста різниці

Различия між арабікою і робустой дуже помітні. В робусте по порівнянні з арабікою майже в два рази більше кофеїну, амінокислот і хлорогенових кислот. Хлорогенові кислоти додають до смаку робусти в'яжущей ноту. В арабіке на 60% більше різних масел. Багато ароматичні летючі з'єднання, що утворюються в процесі обжарювання, розчиняються в маслах, виступаючи на поверхню зерна. При приготуванні напою вони звільняються і беруть участь у формуванні яскравої ароматики та смаку арабіки. Зеленые зерна робусты піддають спеціальній обробці, щоб пом'якшити її в'яжучий смак і гіркість. У великих господарствах проводиться селекційна робота з виведення нових сортів з меншою кількістю кофеїну та підвищенням смакових якості.


В основному робусту застосовують для виготовлення комерційних кофейних сумішей і розчинного кофе.

Источник: Э. Ілля "Еспрессо"
100% Арабіка

Для приготування кави використовуються плоди двох видів кофейного дерева: арабіка і робуста. 100% Арабіка особливо цінується як вид з-за інтенсивної ароматизації, багатства смаку, плавного дії на організм, меншого вмісту кофеїну. Кофе вида «робуста» містить в 2-3 раза більше кофеїну, що використовується при складанні сумішей, для зниження продукту. Сміші з робустой дають більш щільну крему (щільна пенка, що покриває поверхню еспрессо при правильному його приготуванні), але по кольору вона буде відрізнятися від креми в арабіке. Умелый бариста (кваліфікований спеціаліст у області приготування напоїв на основі еспрессо) добивається з 100% арабіки пісної та стійкої креми, причому, смак такого кофе буде відрізнятися багатогранним букетом та запашним ароматом.

Виробництво:
В'єтнам

  1. Погано
  2. Добре
Продовжити